2011. március 4., péntek

Adri ja Peti Helsingissa - 3. rész (Kulináris kalandok)

Kulináris kalandozásaink következnek :)

A következő képek megtekintése éhes pocakkal nem ajánlott. A mellékhatások elkerülése érdekében kérjük, egyen gyorsan valami finomat.

Kolme Kruunua
Ezt a tradicionális finn éttermet még szeptemberben néztem ki az útikönyvből, és ez volt az első hely, ahova annak idején beültünk Helsinkiben. A kapros-tejszínes lazacleves teljesen rabul ejtette az ízlelőbimbóinkat, így hát egyértelmű volt, hogy vendégeinkkel is vissza kell térnünk ide. (Azóta itthon is elkövettem ezt a közkedvelt finn levest, hamarosan következik a beszámoló és a recept.)

 Macis sör :)

 Lazacleves - sokat kellett rá várni, de megérte :)

Saláta grillezett kecskesajttal, szőlővel, dióval, málnás balzsamecettel (ez ugyan távolról sem finn, de nagyon finom) :) 

Lazac krumplipürével 

Nagyon guszta :)


Pikku Nepal
A finn gasztronómia megtapasztalását követően egzotikusabb vizekre eveztünk, és Gábor szülinapját egy nepáli étteremben ünnepeltük.

 Amíg vártunk a vacsinkra, ezt a papírvékony, ropogós, fűszeres lepényt rágcsáltuk. Olyan íze van, mint annak az Uncle Ben's indiai fűszerezésű zacskós rizsnek, amit régebben lehetett kapni Magyarországon, de most már sajnos nem... ha bárki tudja mi ennek a fűszernek a neve (úgy néz ki, mint a köménymag, az illata pedig kicsit... izzadtságszagú, na, nem tudom máshoz hasonlítani :D), kérem, világosítson fel! :)




Fogalmam sincs, miket ettünk, de minden nagyon fincsi volt :)


Kauppahalli
Azaz piaccsarnok - ő lenne az:


Novemberben már tettem benne egy nyálcsorgató körutat, de a pénzes turistákra szabott árak miatt hamar kimenekültem. Mindent a szemnek...

Befigyel a Pick-szalámi :)



















Hhhh.....


Kuglóf-mánia
 Így a végén pedig szerényen eldicsekednék életem első (improvizált, csokis-kókuszos) kuglófjával:



:) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése